32. Lantula-talo

Kohteen osoite: Vatajantie 396, 38220 Sastamala
Kohteen omistaja: Lantulan Seudun Kyläyhdistys

Pop-up kahvila ja joulumyyjäiset klo 12.00-15.30:
Tyrvääläisiä kakkoja, pullapitkoja, kääretorttuja ym. leivonnaisia sekä talkkkunajauhoja, ternimaitoa ja käsitöitä. Jouluinen konsertti klo 16.00. Ohjelma 10 €. Konsertissa myös yhteislaulua. Konsertin jälkeen kahvio ja myyjäiset ovat vielä avoinna.

Lantula-talo rakennuksena täyttää 80 vuotta tulevana vuonna. Kouluna rakennus toimi vuoteen 2005, jolloin Lantulan seudun kyläyhdistys osti sen ja nimi muuttui Lantula-taloksi.

Lantulan seutu valittiin Pirkanmaan vuoden kyläksi 2012 aktiivisen toimintansa takia ja toiminta on sen jälkeen vielä jatkunut aktiivisena ja jopa vilkastunut.

Perjantailounailla saa hyvää kotiruokaa ja näihin voivat kaikki vapaasti tulla kuten kaikkiin yhdistyksen järjestämiin tilaisuuksiin.

Retrotytöt on kuuden naisen muodostama lauluyhtye, joka esiintyy pääasiassa Sastamalassa. Laaja-alainen ohjelmisto mahdollistaa esiintymisen erilaisissa tiloissa ja tilaisuuksissa. Retrotytöt laulavat suurimmaksi osaksi kaksiäänisesti joko säestyksellä tai ilman. Esiintymiset huokuvat laulamisen iloa ja hyvää yhteishenkeä. Retrotyttöjä säestää kanttori Päivi Vuoristo.

Pohjan pojjaat on 2008 toimintansa aloittanut leppoisa mieskuoro, jonka harjoituksissa hauskat jutut ja vitsit naurattavat. Rentoa yksiäänisesti laulavaa miesporukkaa säestävät harjoituksissa sekä esiintymisissä pianisti Eeva-Liisa Isosaari ja haitaristi Kari Pakarinen. Harjoittelevat Lantula-talolla, jossa myös esiintymisiä ja konsertteja, mutta esiintyvät myös muualla Sastamalassa.